El Rei del Mambo és on hi aboco o, senzillament, hi exposo tot allò que em crida l'atenció: notícies, fets, acudits, sensacions...
Si us ve de gust, m'agradaria que hi diguéssiu la vostra.

dimecres, 16 de maig del 2012

Comença Tàrraco Viva



Tarraco Viva arrenca aquest dijous amb 400 actes repartits en deu dies i amb la previsió d’atreure milers de persones a la ciutat.

El festival de reconstrucció històrica romana, tot un referent i plenament consolidat, arriba farcit de novetats, una quarantena, tot i la retallada de pressupost conseqüència de la crisi. La rebaixa ha estat de 200.000 euros i l’aportació es redueix a la meitat respecte l’edició anterior. Entre els espectacles nous, s’ha programat una recreació de la Pompa Triumphalis, la cerimònia per celebrar els triomfs militars o hi haurà un tast de teatre mímic de l’Antiga Roma, que servirà com a acte de cloenda.

Enguany cal destacar també la incorporació del cicle Gent de Tàrraco i Roma. Permetrà als visitants descobrir com era la vida quotidiana dos mil anys enrere mitjançant les dedicatòries dels pedestals de les estàtues i dels epitafis funeraris. A més, les activitats arribaran també a Altafulla i Constantí. Com és habitual, les lluites de gladiadors, les cavalleries, les recreacions al Passeig Arqueològic i en múltiples espais o els tallers i exposicions no faltaran a la cita anual amb Tarraco Viva.

El coordinador del Festival, Magí Seritjol, confia en assolir una elevada afluència de públic. Un 30% dels espectacles seran de pagament, un 10% més que l’any passat, però la majoria continuaran sent de franc. Les activitats s’allargaran fins el proper 27 de maig.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada